Zrnko stupidity : NFO.SK

NFO.SK

Zrnko stupidity

spyros | 25-01-2003 | počet komentárov (0)
tagy: Bulvár| Netriedené| Spolo?nosť

Zrnko stupidity.
Zo studnice mudrostí na zive.sk vyberám perlu: “Strata výhod z posielania SMSiek zadarmo, by sa mohla návštevníkom internetu vrátiť v podobe nových služieb a možnosti zníženia cien.” Ve2ký Logicus Logulus dokázal po prvýkrát v našom vesmíre, že zníženie cien je meneaj ako zadarmo.

Financial Times.
Asi pred dvoma mesiacmi bola na Financial Times (platena sekcia takze linku neuvadzam) uverejnena analyza, preco klesaju
zisky nahravacim spolocnostiam dovody boli nasledovne:

  1. Majitelia analogovych nosicov ukoncili ich vymenu za CD – tato cast narastu zisku vydavatelstiev je uz teda minulostou
  2. Poklesol pocet novovydanych albumov (tento ukazovatel poklesol viac ako priemerny pocet predanych kusov z jedneho albumu (inak povedane predaj CD sa vlastne zvysuje a zisky spolocnosti klesaju preto ze nedosahuju objemy novovydanych albumov)
  3. Nahravacie spolocnosti nie su ochotne riskovat a podporit zacinajucich umelcov a preto vydavaju len stare a dobre zavedene mena ktorych je povedzme si otvorene malo (na porovnanie uviedli francuzko kde sa 5 rokov investovalo do novych kapiel a predaj CD maju up 30%.
  4. Novy typ tzv “marketingovych skupin” – Spice girls, BSB atd ma kratku zivotnost 2-3 albumy a koniec. Ja sam som neveril vlastnym ociam ked v case ked som bol v UK (aj ked to bolo davno) vsade na bilbordoch boli SPICE GIRLS. No hruuuza.

Komentáre



Zanechajte komentár